Az energiamenedzsment rendszerek gyakorlati megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Németh Bálint
Villamos Energetika Tanszék

Összefoglaló:

Rohamosan fejlődő világunkban a vállalatok egyre nagyobb figyelmet szentelnek az energiagazdálkodás költséghatékony optimalizálására. Az energiahiány és minőség, valamint az energia ár és a környezetre gyakorolt hatások, mind-mind olyan tényezők, amik az energiamenedzsment rendszerek alkalmazását megkövetelik. Az energiamenedzsment, mint gyűjtőfogalom, nem csak a jelenünk, hanem jövőnk meghatározó definíciója is lesz. A téma fontosságát az is megköveteli, hogy jelen pillanatban a legtöbb vállalatvezető nincs tisztában az energiatudatos gondolkodás gyakorlati megvalósításának jelentőségével.

Szakdolgozatomban szeretném bemutatni az energiamenedzsment fogalmát, az ezt megvalósító rendszerek eszközeit, felépítését, kommunikációját és hasznosságát.

A KONsys Kft. jóvoltából, mint az energiamenedzsment piac hazai kiemelkedő vállalata, lehetőséget kaptam energiafelügyeleti szoftvercsomagjuk mélyebb megismerésére.

Bemutatom magyarországi fejlesztésű szoftverük az „AVReporter” jelentőségét az energiahatékonyság tekintetében, kitérve az online energiamenedzsment rendszerek előnyeire.

Az alapismeretek lefektetése után, részletezem, egy a valós ipari körülmények között is megvalósuló energiafelügyeleti rendszer komplett megtervezését, megépítését. Célom az lenne, hogy a dolgozatom tanulmányozása során, egy alapvető mérnöki ismeretekkel rendelkező személy is betekintést nyerhessen a menedzsment világába, és képes legyen egy energiafelügyeleti rendszer tervezésének elveit elsajátítani.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.