Az obfuszkációs algoritmus kidolgozása és implementálása az ILObfuscator keretrendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dunaev Dmitriy
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozatom célja hogy megismertesse az olvasóval a szoftvereket érő támadásokat, illetve azokat a lehetőségeket, amikkel ezek elháríthatók, megnehezíthetők. Bővebben kifejtem az obfuszkációt. Részletes leírást adok a manapság használt legelterjedtebb eljárásokról, továbbá néhány példával is szemléltetem azokat.

A szakdolgozatban bemutatásra kerül a tanszéki ILObfuscator keretrendszer, ami már nagyon nagy sikereket mutatott fel. Az itt megvalósított obfuszkáló modulok mellé létrehozok egy újat, amivel igyekszem tovább növelni az obfuszkáció eredményeit.

Az új modul először bemutatásra kerül, ezután pedig a megvalósítás olvasható el két részletben. Először az eljárás azon komponense kerül ismertetésre, amely a keretrendszerben használt struktúrát hivatott fenntartani, a második részben pedig arról a procedúráról adok ismertetést, ami az új modulhoz szükséges információkat gyűjti össze és válogatja ki.

A megalkotott eljárást ezután egy finomhangolás majd tesztelés követ, amiből megállapításra kerül, hogy milyen eredményeket lehet elérni az új transzformációval.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.