Az új villámvédelmi szabvány következményei a szükséges villámvédelemre

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szedenik Norbert
Villamos Energetika Tanszék

A szakdolgozatom során első lépésként irodalomkutatást végeztem. Mivel a villámvédelmet szabvány írja elő, ezért a felhasznált szakirodalom is erre korlátozódik. A villámvédelmi rendszer kialakítása két lépésből áll: az épületre vonatkozó kockázat megállapításából, majd ez alapján a tervezésből. Munkám során én is ebben a sorrendben haladtam. Miután a 62305-2 szabványt megismertem elvégeztem az általam kiválasztott lakóház kockázatelemzését.

Következő lépésként a tervezés során alkalmazandó lépésekkel foglalkoztam. Ennek érdekében a már korábban említett 62305 szabvány 3. részét tanulmányoztam. Miután bemutattam, hogy az irodalom alapján hogy kell megtervezni a rendszert, elvégeztem egy tényleges tervezést a korábban kiszámolt kockázatok alapján.

A kockázatelemzést kétszer kellett elvégeznem, a tervezést viszont meglepő módon elegendő volt egyetlen alkalommal megcsinálni.

Utolsó lépésként végül összehasonlítottam a két rendszert annak alapján, hogy milyen eltéréseket okoznak a készülő 3. kiadásban bevezetett módosítások és elvégeztem ezek kiértékelését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.