Azonosítási technikák mobil alkalmazásokban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A mobiltelefonok elterjedtsége olyan szintet ért el, hogy a mindennapi élet meghatározó eszközeivé váltak. Ennek következtében nap mint nap egyre több mobil alkalmazás számára kell külön-külön azonosítanunk magunkat, ami a mindennapi tevékenységek során kényelmetlen lehet. A mindennapi használat javítható olyan azonosítási és hitelesítési eljárások alkalmazásával, amelyek jobban kihasználják a mobil eszközök sajátosságait a megfelelő biztonságot szem előtt tartva. A másik lehetőség a szervezetek között definiált bizalmi kapcsolatok segítségével olyan federációk létrehozása, amelyek esetén egyetlen autentikáció a federáció összes alkalmazásához hozzáférést biztosít.

A diplomaterv egy olyan mobil alkalmazás által igénybe vehető rendszer kifejlesztésével foglalkozik, amely lehetővé teszi a szervezetek közötti federáció létrehozását, valamint jól támogatja a különféle mobilon elérhető autentikációs megoldások megvalósítását. A fejlesztés magában foglalja a szükséges szerver oldali komponenseket és a kliens szerepét betöltő Android alkalmazást is.

A dolgozat első része bemutatja az Android platform releváns szolgáltatásait, majd a különböző autentikációs megoldásokat vizsgálja meg a mobil eszközök szempontjából. A dolgozat másik része a rendszer megvalósítását tartalmazza, ami magában foglalja a tervezést és az egyes komponensek fejlesztését is. Végül az elkészült rendszert vizsgálja meg, majd összegzi az elért eredményeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.