BKK menetrend alkalmazás készítése Universal Windows platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomamunkám során elkészült alkalmazások célja, hogy az állandó internetkapcsolattal nem rendelkező felhasználókat segítse a budapesti tömegközlekedés használatában.

Az alapját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által General Transit Feed Specification formátumban kiadott adatok képezik. Az adatok feldolgozását követően lehetséges azok telefonon való tárolása, megvalósítható az offline menetrend, illetve útvonaltervezés is.

Munkám során elkészítettem egy konvertáló alkalmazást WPF formátumban, amely képes a BKK weboldaláról az adatok letöltésére, kicsomagolására és az adatok új formátumra való konvertálására. Az elkészült új adatstruktúrát az Universal Windows platformra elkészült applikáció képes feldolgozni.

Az alkalmazás XAML és C# alapokon készült el és az adatok letöltése után képes az offline működésre. A felhasználói lehetőségek között megtalálható a kedvenc koordináták, járatok lementése, a menetrendek megtekintése és a térképen kijelölt pontok között való útvonaltervezés.

Az útvonal tervezés A* kereséssel került többször megvalósításra, amelynek heurisztikus adatait a konvertáló alkalmazás hozza létre.

Dolgozatom a fent említett alkalmazások és adatbázis elkészítését is részletezi és leírja a feladat megoldása során megismert technológiákat és platformot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.