BKK menetrend alkalmazás készítése Windows Phone platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A közlekedés mindannyiunk életének szerves része, amely jelentős időt vesz el az életünkből. A közösségi közlekedés járművei előre meghatározott útvonalon és menetrend szerint közlekednek, így a várakozások elkerüléséhez és optimális utazások tervezéséhez szükségünk van ezekre a menetrendi információkra. Ezek általában elérhetőek kifüggesztve a megállókban és interneten keresztül, de az okostelefonok terjedésével adja magát, hogy egy offline is működő alkalmazás vegye át ezt a feladatot.

A szakdolgozatom célja egy menetrend-megjelenítő alkalmazás készítése a feltörekvő Windows Phone 8 platformra.

A dolgozatomban elemzem a főként más operációs rendszerre írt hasonló alkalmazásokat, és bemutatom egy ezekhez képest továbbfejlesztett modellt használó alkalmazás specifikációját. Ezután áttekintem a főbb alkalmazott technológiákat, és kiemelten írok a munkám során felmerült nem triviális kérdéskörökről, mint a csempék kezelésének aspektusai vagy az SQLite használata Windows Phone 8 platformon.

A dolgozatom második felében bemutatom a tervezés és a megvalósítás folyamatát, megmutatom hogyan lehet kezelhetővé tenni egy 200 MB-os GTFS adatbázist egy korlátozott erőforrásokkal bíró mobil készüléken, illetve ismertetem az elkészített alkalmazást. Végül elemzem a megoldást és számba veszem a továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.