BKV menetrend alkalmazás készítése Windows Phone platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mindenkinek, aki valaha járt Budapesten, van egy története, amikor tömegközlekedéssel szeretett volna eljutni a város egyik pontjára, de elkésett, vagy nem tudta, hogy hogyan kell oda eljutni. A Budapesti Közlekedési Központ utastájékoztatási rendszere sokat fejlődött az elmúlt években, de még mindig előfordul a hiányosan, vagy egyáltalán nem megkapott információk miatti bizonytalanság az utazóközönségben.

A diplomatervvel és a hozzá kapcsolódó alkalmazás elkészítésével a budapesti közösségi közlekedésre vonatkozó információt egy lépéssel közelebb próbálom vinni a felhasználókhoz, hogy eredményesebben tudjanak kiigazodni a budapesti tömegközlekedés útvesztőjében. A BKK által biztosított szabványos adatokat egy, a felhasználók számára egyszerűen és hatékonyan használható Windows Phone 8.1 alkalmazásban egyesítettem, majd egyéb kliensoldali megoldásokkal bővítettem azt a könnyebb használhatóság és néhány extra funkció érdekében.

Az elkészült alkalmazásban megtekinthetőek a budapesti közösségi közlekedés viszonylatainak menetrendje, amelyeket a kedvencek közé is lehet rakni. Az alkalmazás tájékoztatja a felhasználót a váratlan eseményekről és járatmódosításokról. Az alkalmazás két pont közötti útvonaltervezésre is képes.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.