Bajnoksági nyilvántartó rendszer tervezése és fejlesztése webes környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban az internet egyre nagyobb teret hódít és rohamosan terjed, mind a használók száma, mind pedig a számukra felkínált tartalom. Ezen információk között megtalálhatóak a legfrissebb hírek a nagyvilágból, köztük a sporthírek is.

Az évek múlásával mára az embereknek megszokott lett, hogy sok ügyet az interneten keresztül is el tudnak intézni, nem szükséges hozzá személyes megjelenés vagy egyéb, időt igénylő tevékenység, hanem otthonról kényelmesen végezhetik őket.

Ez az igény a sport területén is megmutatkozik, hiszen miért vezessenek több adatbázist a különböző információkra és miért kelljen emberi interakció olyan esetekben, ahol egy számítógépes program is elvégezheti a feladatot. Ami külön kiemelendő, hogy egy program esetében kisebb a hibák lehetősége is, ami pontosabb munkavégzést eredményez.

Az időt nem is említve, ami ezzel megspórolható, hiszen egy kérvény esetén, ha azt elektronikus levél formájában adták be, amit iktatni kellett és kinyerni belőle a releváns információkat, is sok időt és emberi erőforrást vett igénybe. Nem is beszélve a normál postával küldött levelek esetén, ahol még több időbe került ugyan azon feladat elvégzése.

A szakdolgozatom keretében elkészített alkalmazással kívánok ezen területeket érintő kérdésre megoldást nyújtani. A kifejlesztett alkalmazással lehetőség van a sportággal kapcsolatos összes információ egy helyen történő tárolására, onnan információ kinyerésére, továbbá a témával kapcsolatos összes ügyintézés is egy felületről történik, ami sokat gyorsít a folyamatokon.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.