Banki informatikai és hálózati infrastruktúra vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Varga Pál
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Manapság az állandóan növekvő adatátviteli igényeknek, valamint a változó körülményeknek köszönhetően a hálózati infrastruktúrának folyamatosan fejlődnie kell. Időnként szükséges a hálózati infrastruktúra vizsgálata, hogy megállapítsuk annak megfelelőségét.

A dolgozatom témája egy bank hálózat infrastruktúrájának elemzése, valamint egy új rendszer bevezetése esetén felmerülő hálózati igények megfogalmazása.

Dolgozatom első részében felmérem, milyen követelményeknek kell eleget tennie a hálózatnak, a megfelelő működés érdekében, valamint a hálózati architektúrát tekintve milyen törvényi kötelezettségei vannak egy banknak. Ezt követően áttekintem a napjainkban használt technológiákat, majd bemutatom milyen részekből áll össze egy banki hálózat, és szemléltetem, hogyan épül fel a bank központja. Ezek után felmérem, milyen hálózati eszközöket kell konfigurálni egy új rendszer bevezetése estén, valamint bemutatom, hogy ezt milyen szempontok alapján végezzük el, hogy a szolgáltatás megfelelően működhessen.

Dolgozatom hasznos lehet azok számára, akik szeretnék megismerni a napjainkban alkalmazott technológiákat, azon vállaltok számára, akik új hálózat kialakítását tervezik, valamint azon dolgozók számára, akik szeretnék megérteni, milyen lépéseken megy keresztül a hálózat mielőtt egy új rendszer bevezetésre kerül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.