Banki mobil üzenetkezelő rendszer és mobil alkalmazás tervezése és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Manapság rohamosan terjednek az okostelefonok, és az emberek szeretnének minél több feladatot ezen eszközök segítségével elvégezni. Ilyen például a banki ügyintézés is.

Feladatom célja egy banki üzenetkezelő mobilalkalmazás megtervezése és fejlesztése volt, különös hangsúlyt helyezve a magas rendelkezésre állású, hibatűrő és biztonságos kialakításra, mely MQTT protokollt használva kommunikál a háttérrendszerekkel.

Először részletesen megvizsgálom a feladat megoldása során alkalmazott technológiákat, illetve az azok által nyújtott magas rendelkézesre állást lehetővé tévő funkciókat.

Ezt követően bemutatom a tervezés során hozott döntéseimet, a kialakítandó infrastruktúrát és a mobil- és a back-end alkalmazás átfogó szerkezetét. Kitérek az egyes funkciókat megvalósító folyamatok rendszerszintű viselkedésére is.

A következő fejezetben az implementáció lépéseiről írok, ismertetem az egyes komponensek részletes szerkezetét és a fejlesztés menetét. Ezen felül kitérek az infrastruktúra kialakítására és konfigurálására.

Végül egy teljes fejezetet szenteltem a végzett teszteknek. Külön kitérek a komponensek egyenkénti, majd átfogó egész rendszerként történő tesztelésére, illetve a biztonsági tesztekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.