Beágyazott WEB szerver irányítástechnikai alkalmazáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Pilászy György
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A diplomaterv témája egy beágyazott kommunikációs modul tervezése. A modul egy napkollektoros rendszer korábban megvalósított elosztott irányítórendszerének intelligens beágyazott moduljaihoz CAN buszon csatlakozva, a rendszer fontos paramétereit, mért értékeit képes webes felületen megjeleníteni, lehetővé téve ezzel a távfelügyeleti funkciókat bármely, a hálózathoz kapcsolódó PC számára.

A dolgozat bevezető fejezete a feladat jellegével, aktualitásával és jelentőségével foglalkozik.

A második fejezet tömören leírja a már megvalósított rendszer felépítését, részletesen elemzi a megtervezendő modul feladatait, valamint a modul rendszertervét.

A harmadik fejezet a megvalósított egység fő kommunikációs interfészeinek megvalósítását tárgyalja hardver és szoftver oldalról is. (CAN, ETHERNET, USB)

A negyedik fejezet a mikrokontrollerhez külsőleg illesztett periféria egységek (SD kártya, RTCC) működését és működtetését, valamint az eszköz tápellátással kapcsolatos kérdéseit tárgyalja.

Az ötödik fejezet a modul működtető programjának áttekintését adja meg, különös tekintettel a TCP/IP stack-re épülő HTTP szerver alkalmazás, valamint az ezt kiegészítő egyéb szoftver elemek együttműködésére.

A hatodik fejezetben az eszköz használati útmutatója olvasható.

A függelékben az egység kapcsolási, huzalozási és beültetési rajzai, alkatrészlistája és az elkészített példaweblapok láthatók.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.