Beágyazott XCP kliens implementálása pótkocsi fékrendszeréhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Tóth Csaba
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A mai autóipari rendszerekben elengedhetetlen fontossága van a diagnosztikának. Már az 1990-es években voltak szabványosított diagnosztikai protokollokat, amelyek kifejezetten autóipari alkalmazásokra lettek kifejlesztve. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Trailer Systems csoportja XCP diagnosztikai protokollt ültet termékébe, amelynek megjelenése a közeljövőben várható.

Az XCP protokoll Master-Slave kommunikáción alapul. Feladatom, egy beágyazott eszközre implementálni az XCP protokoll Master oldalát. A dolgozatomban ismertetem az új rendszer előnyeit, illetve részletesen kitérek a szabvány azon részeire, amelyet érintettem munkám során.

A feladatom végrehajtása során egy 8-bites mikrokontrollerre fejlesztettem szoftvert C programozási nyelven. Miután a protokoll funkciót sikeresen megvalósítottam, alkalmaztam azokat a specifikált feladat teljesítésének megfelelően.

Az implementálás után értékelem az eredményt egy járműteszt tapasztalatai és mérései alapján, valamint a javaslatot teszek a további lépésekre és a jövőbeli fejlesztésekre vonatkozóan.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.