Beágyazott kezelői felület szoftverének tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Scherer Balázs Attila
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A világ elektromos energia felhasználásának jelentős részét az ipari környezetben alkalmazott elektromos motorok működtetése teszi ki. A fogyasztás csökkentése érdekében egyre több helyen kezdenek korszerű, intelligens hajtásirányító rendszereket használni. Egy ilyen rendszer kifejlesztésébe kezdett a Hyundai magyarországi fejlesztési központja, ahol az erősáramú berendezések megvalósítása mellett szükséges a vezérlő egységek szoftverének a kialakítása is.

A hajtásirányító rendszer kezeléséhez a legtöbb esetben a készüléken, vagy attól nem messze egy operátor panel, vagy más néven ember-gép interfész kerül kialakításra, aminek a segítségével a motor működése a felhasználó személyzet által befolyásolható.

A panel kijelzőt és nyomógombokat tartalmaz, a menürendszerén keresztül a különböző funkciók és paraméterek elérhetőek és módosíthatóak. A diplomamunkám célja a kezelői felület szoftverének a megvalósítása, a használt adatszerkezetek kialakításától a berendezés és az operátor panel közötti kommunikáció implementálásán keresztül egészen a felhasználói interakciók kezeléséig és a kijelzőn az információk megjelenítéséig.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.