Beágyazott rendszerek webalapú felügyeleti alkalmazásának tervezése és implementálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink egyik leggyorsabban fejlődő technológiai területe az internetes kommunikációs csatorna. Ennek hatására nagy mértékben megnövekedett a korábbi analóg médiaszolgáltatásokat lecserélő digitális szolgáltatások használata. Az ilyen szolgáltatások velejárója, hogy a felhasználóknak igényük van az állandó minőség biztosítására és kezelhetőségére. Erre az igényre szeretnék az általam készített alkalmazással megoldást nyújtani.

Szakdolgozatom témája egy beágyazott hálózati eszközökön lévő szerveroldali kommunikációs logika és az ezt alkalmazó webes felhasználói felület tervezéséről és megvalósításáról szól. Több webes keretrendszer összehasonlítása után a React könyvtár segítségével készítettem el a kliensoldali alkalmazást, valamint Lua nyelven a szerveroldali részt. Dolgozatomban ezeknek a technológiáknak a felhasználásával írok az alkalmazás elkészítéséről, melyek megfelelnek a beágyazott eszközök hardveres követelményeinek valamint a várakozásaimnak.

Munkám végeredményeként egy olyan webes felületet mutathatok be, mely segítségével könnyedén konfigurálhatjuk a már említett beágyazott eszközök hálózati paramétereit.

Jövőbeli terveim között megemlíthetem az olyan új funkcionalitásokat és az alkalmazás felületét, melyek még jobban felhasználóbaráttá teszik annak használatát.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.