Beágyazott szenzorhálózat tervezése és megvalósítása Android támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az otthonvezérlő, kiegészítő megoldások egyre népszerűbbé válnak a háztartásokban. A digitális fejlődés azonban nem csak ezen a területen, hanem a kommunikációs eszközök, például okostelefonok, tabletek piacán is érzékelhető. Ezek segítségével online intézhetjük ügyeinket, elolvashatjuk a legfrissebb híreket, de akár a háztartásunk távoli felügyeletére is alkalmasak.

A szakdolgozat célja egy olyan rendszer tervezése és implementálása, amely lehetőséget nyújt családi házak, épületek belső környezeti változóinak távoli monitorozására. A rendszer egy beágyazott szenzorhálózatból, egy mobil kliensből és egy szerver oldali alkalmazásból épül fel.

A szenzorhálózat részei a központi egység és a hozzá kapcsolódó adatgyűjtő kliensek, melyek vezeték nélkül kommunikálnak a központi egységgel. Ezek működését ARM és AVR alapú mikrokontrollerek biztosítják, amik az iparban és hobbi-programozók körében is elterjedt vezérlők. Az adatgyűjtő kliensek a beltéri hőmérséklet és a levegő szén-monoxid tartalmának értékét továbbítják a központi egység felé. Ez feldolgozza a beérkező adatokat, és abnormális értékek esetén riasztást küld az Android operációs rendszert futtató mobilkészülékünkre. A feldolgozott adatokat egy ASP.NET technológiára épülő szerveren tárolja el a rendszer.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.