Becslő és adatelemző módszerek használata szoftverprojektek tervezésében és kiértékelésében

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Gönczy László
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Szoftver rendszerek megvalósításának kritikus pontja a feladat elvégzéséhez szükséges erőfeszítésnek, a várható költségnek minél pontosabb meghatározása. Mind a mai napig igen magas azoknak a projekteknek a száma, amiket nem sikerül megvalósítani. Ennek

hátterében gyakran a feladat pontatlan felbecslése áll. Persze mindenki számára tökéletesen működő és minden alkalmazási területen használható megoldás nem létezik, de a probléma nem kerülhető meg. Érdemes a várható költségek minél pontosabb becslésén dolgozni.

A dolgozatban bemutatom a ma is használt költség- és bonyolultságbecslő módszereket, valamint ezek egy részét elvégzem két olyan projekten, amiknek a fejlesztésében korábban én is részt vettem, így minden adat a rendelkezésemre áll.

Bemutatok egy általam készítenem adatszerkezetet, amely fejlesztési és ellenőrzési projektek adatainak tárolására alkalmas. Adatokat az előbb említett projektekből nyertem, azokat feldolgoztam és adatbázisban tároltam.

A dolgozat végén bemutatok egy általam készített vizuális megjelenítést, ami az fejlesztési és ellenőrzési projektek adatait megjeleníti és alkalmas egyszerűbb elemzések elvégzésére. A megjelenítés működését egy valós, ipari veri?kációs projekt adatinak elemzésén keresztül

mutatom be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.