Beéneklést segítő multiplatform alkalmazás Xamarin alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom témaválasztása során elsődleges szempont volt, hogy szerettem volna új technológiákkal megismerkedni, a szoftverfejlesztés egy eddig számomra ismeretlen szegletére merészkedni. Mivel a telefonos applikációk korát éljük, ez a terület nagyon érdekelt az elmúlt években. A szakdolgozat egy nagyszerű alkalom és lehetőség volt, hogy az elém álló akadályokon konzulensi segítséggel átjuthassak és alkothassak valami újat. Mivel több éve foglalkozom zenéléssel, szerettem volna egy olyan telefonos alkalmazást fejleszteni, ami segíti a zenészek mindennapi és próbatermi létét.

Az applikációm minden zenész számára, de kiemeltem az énekesek számára rengeteg hasznos feature-t halmoz, amelyek elengedhetetlenek a zenekari próbák folyamán, illetve az otthoni gyakorláshoz. Köztük a klasszikus hangvilla, metronóm, skálák lejátszása, illetve a gyakorlás felvétele. Ezek mellett még egy hangközjáték is bekerült, amivel még tovább élesíthetjük hallásunkat.

Ezzel az applikációval elkerülhető a rengeteg egyéb forrásból beszerzett zenei alkalmazás használata, célja, hogy mindent egy helyen tartson, így elég legyen csak az általam Vocal Warmup-nak hívott alkalmazást a telefonon tartanunk és használnunk.

Az applikáció így megkönnyíti az életünket a próbatermen belül és kívül is, lerövidíti a gyakorlásra szánt időből óhatatlanul is elvesző perceket. Aki ezt az alkalmazást használja, időt és energiát spórolhat meg a gyorsabb fejlődés és zenei előrehaladás útján.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.