Befektetési bankok kibocsátásának előrejelzése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kósa Zsuzsanna Mária
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A munka célja létrehozni egy algoritmust illetve környezetet hozzá, amely olyan cégek adatait vizsgálja, amik kint vannak a tőzsdén. Az algoritmus az adatelemzés után prédikációt hajt végre, annak megismerésére, hogy mikor fog leközelebb egy cég, befektetési bankon keresztül kibocsátani.

Ezek előtt meg kell ismerni, hogy egy cégnek miért van szüksége pénzre, és milyen módszerekkel jutnak ahhoz, hogyan működik a tőzsde. Bemutatom az üzleti oldalt. Ezen kívül elemezni kell az adatokat és megtisztítani azokat. Az összegyűlt üzleti tudást és a megtisztított adatokat felhasználva különböző algoritmusokkal jóslom, hogy egy adott cég mikor fog legközelebb a tőzsdére menni.

Az algoritmus létrehozása a Microsoft Azure rendszerben történik meg. Az adattisztításra az Azure-ön kívül R nyelven történnek módosítások illetve Microsoft SQL Developer-t használom még. A megfelelő algoritmus megtalálása végett a dolgozatban több, különböző prediktáló módszerrel is próbálkozom és ezek eredményeit vetem össze.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.