Beléptető rendszer készítése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A manapság egyre szélesebb körökben elterjedő RFID azonosítók az épületek működésében is teret nyertek. Egy épületen belül vannak különféle szobák, termek, ahova bizonyos személyek kapnak belépési engedélyt, bizonyos személyek pedig nem. Ennek szabályzására, hogy egy terembe ki léphet be nagyszerű lehetőséget nyújt egy RFID azonosítással működő beléptetési rendszer.

A projektem célja, hogy egy gyors, stabil, biztonságos és könnyen változtatható beléptető rendszer prototípusát létrehozzam.

Jelen szakdolgozatom kiterjed az általam választott mód részletes kidolgozására illetve arra, hogy milyen megoldások léteznek beléptető rendszerek működtetésére.

A különböző megoldásokat aszerint osztályoztam, hogy milyen kommunikációs platform alapján működnek, illetve hogy milyen azonosítási eljárást alkalmaznak.

Arra a következtetésre jutottam, hogy az igazán biztonságos biometrikus beléptetőrendszerek igen drágák és bonyolultak, a kártyás rendszerek habár kevésbé biztonságosak olcsók és egyszerűbbek. Így választottam az RFID azonosítást, ahol az adatbázis szerverrel való kommunikáció Wi-Fi alapú.

A projekt két azonosítóval az adatbázisban létrejött. Az azonosítás után a felhasználónak meg kell adnia a 4 jegyű pin kódját egy előző félévben általam készített pin paden, majd a belépést zöld illetve piros ledek mutatják.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.