Beltérben közlekedő, kis méretű elektromos járművek pozíciójának meghatározása

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Jelen dolgozat fő célja a beltérben közlekedő, kis méretű elektromos járművek pozíciójának meghatározására egy univerzálisan használható módszer keresése. A munkám során a modellvasutakra koncentrálok.

Irodalomkutatással és történelmi áttekintéssel kezdem, hogy a lehető legtöbb szempontból nyerjek rálátást a létező technológiákra, alkalmazásokra. Ezek átvilágításával és segítségével keresek egy olyan szemléletet, amellyel meg tudom valósítani a kitűzött célt egy friss szemszögből.

Ezután felmérem, hogy milyen kritériumoknak kell megfeleljek és milyen technológiák állnak a rendelkezésemre. Ezek ötvözetéből szeretnék végül egy olyan megoldást találni, amely lehetőleg minél kevesebb kompromisszummal képes a feladatának elvégzésére.

A kellő hardver kiválasztása és megalkotása mellett szó esik a szoftveres adatfeldolgozásról is. Továbbá, hogy miképpen lehet ezt egy felhasználóbarát és platformfüggetlen módon prezentálni a képernyőn.

Ennek folytatásaképpen tesztelem és lehetőség szerint megvalósítom éles környezetben az elkészült prototípust. Megvizsgálom, hogy eleget tesz-e az előre definiált elvárásoknak és igyekszem kiszűrni az esetleges hibákat.

Végül értékelem a munkámat, a megvalósítás érvényességét és vázolom a továbbfejlesztés lehetőségeit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.