Beosztástervezési problémák .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A beosztástervezési problémák olyan problémák, ahol adott követelményeket figyelembe véve kell az adott erőforrásokat az adott igényeknek megfelelően beosztani. A társammal, Végh Ladislavval egy olyan beosztástervezési problémával foglalkozunk, ahol az erőforrások egy üzlet alkalmazottai és a követelmények a munkaadó által meghatározott adat a munkakörök számának szükségéről. A feladat, a dolgozók munkarendjét elkészíteni és jól átlátható, könnyen kezelhető formában megjeleníteni. A feladat első részét a társam oldotta meg, míg a másodi részét én.

A legnagyobb hangsúlyt egy elkészült beosztás minél átláthatóbb megjelenítésére fektettem, hogy a felhasználó minél könnyebben eldönthesse, hogy a kapott eredmény, milyen mértékben felel meg az elvárásainak. Ezért több féle módon is megjeleníthetővé tettem az eredményt, hogy részletesen is látható legyen egy adott dolgozó beosztása, valamint látható legyen egy átfogóbb, összegzőbb részlet is ahol a munkáltató számára legfontosabb adatok láthatóak. A dolgozatomban foglalkozom továbbá azzal, hogyan lehet eldönteni egy megadott bemenetről, hogy megoldható-e anélkül, hogy ténylegesen megoldanánk.

A felület megvalósítására a .Net platform által nyújtott Windows Forms csomagot használtam. Ebben a dolgozatban bemutatom, hogyan használtam és alakítottam egy beosztás eredményét az emberi szem által könnyen emészthető formába.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.