Betegnyilvántartó rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A számítástechnika gyors fejlődését nem követték az orvosi betegnyilvántartó rendszerek, megoldások. Magyarországon sok orvos a magánrendelőjében még a mai napig papíron vezeti páciensei adatait. Ez azon kívül, hogy nehezen átlátható és körülményes a kezelése, sok időt vesz el a vizsgálat idejéből.

Szakdolgozatommal ezt a problémát szeretném megoldani azáltal, hogy egy gyors és átlátható felületű betegnyilvántartó rendszert készítek orvosok számára, ami évekre visszamenően lehetővé teszi a betegek kórtörténetének visszakeresését. Mindezek mellett könnyen kezelhető és gyors adatbevitelt biztosít a felhasználói számára.

Tervezése során igyekeztem valós igényeket kiszolgálni és valós problémákra megoldást találni. Ezáltal sikerült egy olyan alkalmazást létrehoznom, ami teljesíti a kitűzött célokat és a való életben is megállja a helyét. Alkalmas lehet olyan orvosok számára, akik a magánrendelésükön megforduló betegeik adatait szeretnék dokumentálni.

Szakdolgozatomban végigjárom a program tervezésének lépéseit, melyek során kitérek a tervezői döntések hátterére is. Továbbá bemutatom az elkészült program felépítését és felületét, valamint részletesen ismertetem az alkalmazás működését és a mögötte megbúvó technológiákat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.