Bevallásfeladó rendszer fejlesztése e-utalvány kibocsátó vállalat számára Oracle Application Express fejlesztőeszköz használatával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Az utóbbi időben egyre terjedőben van a hagyományos, papír alapú utalványokat felváltó kártyarendszer. A munkáltatók a munkavállalóinak a béren kívüli juttatásokat nem utalvány vagy „csekk” formájában adják, hanem egy bankkártyához hasonló plasztik kártyához rendelt egyenlegre utalják az összeget, amit a kártyatulajdonos fizetésre használhat bankkártyához hasonlóan, az egyre szélesebb körű elfogadóhelyeken. Fizetésnél mindössze azt kell megadni, hogy mely egyenlegéről kíván fizetni, amennyiben az adott típussal az fizethető.

A feladatomat az e-utalványok kezelésével foglalkozó NEW-GSOFT Kft.-vel együttműködve oldottam meg. A cég nagyfokú szabadságot biztosított számomra mind a tervezés, mind a kivitelezés során, egyedül az adatbázisséma bizonyos részei voltak kikötve.

Az általam fejlesztett alkalmazás a munkáltatóktól kapott bevallást hivatott feldolgozni, amely tartalmazza, hogy az egyes munkavállalók mekkora értékű és milyen eloszlásban kérik a béren kívüli juttatásaikat.

Az alkalmazás hatékonyan és gyorsan dolgozza fel a kapott adatokat és menti el a megfelelő adatbázisokba.

A dolgozatom első harmadában a fejlesztéshez és működtetéshez szükséges környezet telepítését, melyet a nulláról kellett kezdeni, esetlegesen felmerülő hibák leírását és a kész rendszer felépítését adom meg.

A második harmadban a tervezés és fejlesztés leírása található.

Az utolsó harmadban végzem a tesztelés, értékelés, valamint a lehetséges fejlesztési irányok leírását.

A függelék részben felhasználói dokumentációt is mellékelek a dolgozatomhoz, ami tartalmazza a rendszer használatához szükséges információkat, leírásokat, útmutatókat, valamint az elkészült alkalmazásról képeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.