Bevonó berendezés folyamatmegjelenítő rendszerének elkészítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az ipari automatizálás napjainkban szinte minden nagyobb gyártóüzemben jelen van. A gyártás megbízhatósága szempontjából fontos, hogy a termelési folyamatot valós időben nyomon követhessük. Erre szolgálnak a SCADA rendszerek, melyek PLC által vezérelt ipari automatizált folyamatok számítógépes megjelenítésére, szabályozására és adatgyűjtésre alkalmasak. A SCADA rendszerek jelentőségét is bizonyítja az a tény, hogy az összes nagy PLC gyártó cég (Rockwell, Siemens, Omron, stb.) készített megjelenítésre szolgáló programot.

A szakdolgozatom készítése során megismerkedtem a Rockwell SCADA folyamatmegjelenítő rendszerével, amelynek segítségével megterveztem és létrehoztam egy gyógyszeripari bevonási folyamat megjelenítésére szolgáló rendszert. Ennek során elsajátítottam a bevonási folyamathoz tartozó technológiát, megismertem az ott használatos gépeket, berendezéseket.

A munkám során felhasználtam a Rockwell cég által készített PlantPAx objektumokat, betekintést nyertem az objektum alapú programozásba, tekintettel voltam az egyes felhasználók által támasztott követelményekre és az átláthatóságra, valamint szervesen bekapcsolódhattam egy automatizált gyártási folyamat felélesztésébe és beüzemelésébe.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.