Biofeedback és VR vezérlésű RPG játék Unity és DayDream környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A technológia egyre több tudományág előtt nyit meg új kapukat. A dolgozat egy pszichológiai kísérlet modern újragondolását valósítja meg a Google DayDream virtuális valóság platformja segítségével. Bemutatásra kerül a területben és az eszközökben rejlő potenciál és, hogy ezek hogyan újítják és újíthatják meg a pszichológia területeit.

Részletesen ismertetésre kerül a virtuális valóság mint koncepció és mint technológiai megvalósítás is. A dolgozat bemutatja a mentális állapot monitorozásának technikáját a MindWave neuroheadset segítségével. A munka kitér a fejlesztés során használt technológiákra is, például a két fent megemlített eszközre és a Unity játékmotorra.

A VR technológia sok újszerű lehetőséget nyújt egy játék készítéséhez. Bemutatásra kerül, hogy hogyan lehet aknáztam ki ezeket a lehetőségeket, annak érdekében, hogy a játék még jobban a valóság élményét nyújtsa. A játék nyújtotta szórakozás mellett a pszichológiai teszt végzése az alkalmazás fő feladata, ezért részletezésre kerül, hogy ezt miként tettem a játék szerves részévé és, hogyan kapcsoltam össze a neuroheadset-et az én játékommal.

A dolgozat végül ismerteti a mérések eredményét és egy ilyen típusú alkalmazás fejlesztése során szerzett saját fejlesztői tapasztalatokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.