Biztonsági kamera szoftver fejlesztése, build szerver építés és külső hardver tervezés

OData támogatás
Konzulens:
Kiss Domokos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelen szakdolgozat a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő és dinamikusan fejlődő biztonsági kamerák működését, az adott képek továbbításának módját FTP kapcsolaton keresztül, a pontos idő beállítását, a szükséges külső hardver kapcsolás megvalósítását és a szoftverfejlesztést, fordítást segítő módszereket írja le.

Az első részben bemutatja a különböző kamera típusokat és az IP kamerák működésének módját, majd egy konkrét kamera típus szoftverének felépítését és a szoftverfejlesztést segítő eszközöket.

A következő részben a folyamatos integráció működésének módját írja le. Továbbá leírja a Bamboo szerver felépítését.

Ezt követően részletesen tárgyalja az FTP kapcsolat működését és a kamera képének feltöltését egy távoli számítógépre. Továbbá leírja a kamera pontos idejének beállítását NTP segítségével és a helyi hálózaton lévő kamerák felderítésének módját Zeroconf felhasználásával.

Következőkben részletesen kitér a Bamboo szerver működésére, aminek segítségével lefordítjuk, teszteljük és kimentjük a szoftvert egy távoli számítógépre SCP segítségével.

Végül az elkészült szoftver működését mutatja be, hogy az mennyire alkalmas a rendszám felismerésére. A végén pár szó esik a tovább fejlesztési lehetőségekről.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.