Biztonságos kommunikációt megvalósító mobil alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Az okostelefonok térhódítása néhány év alatt alapvetően változtatta meg az emberek mindennapjait. A mobilinternet hálózatok fejlődésének köszönhetően egyre több olyan szolgáltatást érünk el a telefonunk segítségével akár útközben is, amit eddig PC-n keresztül használtunk. Az információterjedés gyorsulásának előnyeit a vállalatok is igyekeznek kihasználni, ezért a vállalati alkalmazások száma is gyorsan növekszik. Céges környezetben az információbiztonság kulcsszerepet játszik, amit a mobilalkalmazások fejlesztése során szem előtt kell tartani.

Dolgozatomban megvizsgálom a magántelefonok vállalaton belüli használatának előnyeit és hátrányait. Egy Android alkalmazás tervezésén és fejlesztésén keresztül egy lehetséges megoldást mutatok be a mobil eszközök közötti biztonságos adatátvitelre.

Az alkalmazás vállalati flottakövetést valósít meg. A dolgozók között lehetőség van kapcsolatok kialakítására, a kapcsolódó dolgozók pedig térképen láthatják egymás pozícióját. A dolgozók aktuális helyzete érzékeny adatnak minősül, ennek titkosított átvitelét oldja meg ez az alkalmazás.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.