Biztonságos web alkalmazás készítése AngularJS és Spring alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Ercsényi András
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A piacon elérhető szoftveres szolgáltatások, – melyek lehetnek irodai vagy otthoni alkalmazások, (például, rajzoló, üzenetküldő szolgáltatás) – szinte kivétel nélkül rendelkeznek webes klienssel is. Nem számít ritkaságnak, hogy a különböző platformra szánt natív alkalmazásokat is egy webes megoldás beágyazásával valósítják meg. A webalkalmazások felhasználása széleskörű, azonban a használt technológián sok múlik.

Egy otthoni felhasználású alkalmazás esetén, a technológia kiválasztása nem jelent nagy kockázatot, mivel a fejlesztését gyakran egy ember végzi a saját számítógépén, ezért az esetleges hátrányok könnyen megoldhatók, vagy elkerülhetők. A vállalati környezetbe szánt alkalmazások esetén, általában fejlesztők csoportjai dolgoznak. Egy ilyen alkalmazásnak, sokkal több kritériumnak kell megfelelnie.

A dolgozat, a vállalati felhasználású alkalmazás fejlesztés egy olyan módszerét mutatja be, amely segítségével biztonságos, robusztus és megbízható alkalmazásokat készíthetünk, biztonságos szerver oldali megoldással és intelligens kliens oldali felülettel.

A dolgozat a vékony- és vastag kliens alkalmazások összehasonlítása mellett útmutatást nyújt egy REST-es vastag kliens alkalmazás fejlesztéséhez szükséges környezet elkészítéséhez, az alkalmazás létrehozásához, valamint publikálásához. Bemutatásra kerülnek a két komponensű – Spring, AngularJS alapú – alkalmazás fejlesztése során felmerülő potenciális nehézségek is.

A bemutatott Spring alkalmazás kellően általános és moduláris ahhoz, hogy egy nagyobb terjedelmű, komoly, vállalati alkalmazás alapjaként szolgáljon. Az AngularJS alapú kliens a manapság legtöbbet használt és a legnagyobb közösséggel rendelkező JavaScript keretrendszerek egyike. Ezen két komponens használatával alkotott szoftverrendszer jó alternatíva. Továbbá, megfelel a kor követelményeinek, tekintve, hogy többségében erőforrásokban gazdag munkaállomásokat használunk, valamint igényt tartunk a reszponzív, gazdag felhasználói felületekkel rendelkező alkalmazások használatára.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.