Black-box teszt-szerver fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Ez a szakdolgozat egy tesztszerver fejlesztésének a dokumentációja a kezdetektől az üzembe helyezésig. Először röviden bemutatom a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ CC-DA/EAV2-Bp csoportját, annak tevékenységét, az általuk használt tesztkörnyezetet és a tesztautomatizáltság aktuális szintjét, valamint ezen keresztül bemutatom, hogy milyen hiányt pótol ez a dolgozat.

Ezek után ismertetem azokat a keretrendszereket, amelyek szóba jöttek a megvalósításkor, illetve a választás szempontjait. Végig megyek a kiválasztott keretrendszer, a Jenkins telepítésének a lépésein, illetve a legfontosabb funkciókon és azok felhasználásán. Továbbá bemutatom azokat a kiegészítőket, amelyeket a Jenkins keretrendszer testreszabásához használtam.

Ezután bemutatom a Vector CANoe távoli vezérlésének megvalósítását. Ismertetem a CCF script nyelvet és a hozzá tartozó fordítót, valamint a körülményeket, amelyek szükségessé tették a létrehozását. Végül bemutatom, hogyan illesztettem a CANoe-t vezérlő szoftvert a Jenkins keretrendszerhez, illetve az elkészült rendszer tesztelését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.