Blokkbeolvasó és költségkövető alkalmazás tervezése és fejlesztése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Pomázi Krisztián Dániel
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mindennapi életünk során praktikus lehet nyomon követni kiadásainkat, hogy könnyebben tudjunk előre tervezni. Minél egyszerűbben tehetjük ezt meg, annál könnyebb lesz hosszútávon is megtartani ezt a szokást. Emellett fontos lehet, hogy minél pontosabb és részletesebb kimutatások legyenek készíthetők a számon tartott adatokból. A kimutatások segítséget nyújthatnak akár abban, hogy könnyebben tudjunk félretenni, akár abban, hogy tudatosabban vásároljunk.

A kiadások követése papíron nehézkes, sok időt vesz igénybe és a kimutatásokat saját magunknak kell elkészíteni. Számítógépes programmal, táblázatkezelőkkel már könnyebb kivitelezni, de ezek használata sem annyira kényelmes. Erre a célra a legegyszerűbb és leggyorsabb az okostelefonjainkon lévő applikációk használata. A jelenlegi alkalmazások, melyek kiadásaink követését segítik, nem tartják számon tételek szintjén a vásárlásokat. Tehát csak a vásárláshoz tartozó összköltséget mentik el. Azt, hogy pontosan miket vásároltunk és azok mennyibe kerültek azt nem. Emiatt a kimutatásokban sem látszanak ezek az adatok.

Megoldásomban lehetőséget biztosítok a kiadásokat tétel szintjén követni. Nem csak a kiadások, de az egyes tételek is kategóriákba sorolhatóak. Ezáltal sokkal pontosabban számon tartható és kimutatható, hogy mire költötte a felhasználó a pénzét. A folyamat meggyorsítása érdekében szövegfelismeréses technika segítségével is beolvashatja a tételeket. Emellett persze hagyományosan, kézzel is beviheti az adatokat. A bevitt információk alapján pedig diagrammokon szemléltetem a kategóriánként és naponta elköltött pénzmennyiséget.

Alkalmazásommal remélem kényelmesebbé tettem a kiadások követésének folyamatát. A jövőben szeretnék fejleszteni a szövegbeolvasási technikán, hogy még egyszerűbbé váljon ez a napi rutin. A legoptimálisabb az lenne, ha az applikáció nem csak a szövegeket lenne képes felismerni egy blokkról, hanem az alapján magától létre is tudná hozni az alkalmazásban a tételeket, és emellett akár a hozzá tartozó kategóriákat is meg tudná sejteni. Egy ilyen egyszerű és hasznos alkalmazás még többek életét könnyítené meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.