Bluetooth kommunikáció kiépítése Lego NXT egységekkel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozat bemutatja a Bluetooth vezeték nélküli technológiát, a Lego Mindstorms NXT robotokat és több fejlesztőkörnyezetet, melyek alkalmasak az NXT-re történő fejlesztéshez.

A diplomaterv keretein belül elsősorban a Bluetooth technológiával kívántam jobban megismerkedni, leginkább rendkívüli elterjedtsége és kitűnő hordozhatósága miatt. A technológia tesztelésére ideális választásnak bizonyult az NXT, mivel belőle szinte bármilyen robot létrehozható, ezen kívül alkalmas a Bluetooth sokrétű felhasználására.

A későbbiekben szó esik az NXT Bluetooth-os kommunikációjáról, a számítógépes összeköttetésre koncentrálva. Leírom, hogyan álltam neki a fejlesztésnek, milyen problémákba ütköztem és mely programokban sikerült megvalósítanom és tesztelnem a kapcsolat lehetőségeit és tulajdonságait.

Munkám során mélyebben megismertem a Bluetooth kommunikáció tulajdonságait, az NXT robotokat és több fejlesztőkörnyezetet, amelyekről részletesen beszámolok a későbbiekben. A fejlesztés során keletkezett mérési eredményeket grafikusan ábrázoltam és elemeztem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.