Bluetooth modul fejlesztése autóipari eszközhöz

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre elterjedtebbek lettek a parkolást segítő, úgynevezett park pilot rendszerek. A Bosch Kft-nél új irányvonal az ilyen jellegű rendszerek fejlesztésénél, hogy nem csak az autó hátuljára helyeznek el szenzorokat, hanem az elejére is.

Ilyen esetekben viszont megnő a kábelezés költsége, illetve a beszerelés bonyolultsága, mert össze kell kötni az első és a hátsó érzékelőket is a vezérlőegységgel. Erre a problémára jelenthet megoldást egy vezeték nélküli kommunikációs felület kialakítása. Többféle technológia közül végül a vállalat a Bluetooth mellett döntött, mert ez a szenzorok közötti kommunikáció megvalósításán kívül képes egyéb extra funkciókat is nyújtani, például adatokat küldeni telefonra, vagy más, Bluetooth képes rendszerre.

A feladat során fontos szempont a rendszer költségeinek minimalizálása, mert a célpiac eléggé ár érzékeny, további szempont a megbízható minőség, illetve az univerzális felhasználhatóság, vagyis a modult úgy kell elkészíteni, hogy az később más projektekben is felhasználható legyen.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.