Bluetooth-os EKG

OData támogatás
Konzulens:
Lazányi János Gyula
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Két féléves munkámat az MSC tanterv Diplomatervezés 1. és 2. tantárgyak keretein belül végeztem. Feladatom egy Bluetooth-os EKG készülék tervezésének elokészítése és a tervezés megkezdése volt. A munkát a feladat elvégzéséhez szükséges teendok meghatározásával kezdtem, majd idorendet állítottam fel magamnak. Meghatároztam azokat a mérföldköveket, melyek jellemezni tudják a feladat elorehaladását.

A továbbiakban irodalomkutatással folytattam a munkát, összegyujtöttem az EKG jelekre vonatkozó jellemzoket, azok mérésére vonatkozó követelményeket, valamint referencia munkákat kerestem és elemeztem hasonló funkciót ellátó berendezésekkel kapcsolatban.

A berendezés tervezését az arhitektúra kialakításával folytattam, meghatároztam a készülék moduláris egységeit, majd ezeket a részegységeket finomítottam blokkvázlat tervezésével.

A szükséges elektronikai alkatrészek kiválasztásával folytattam a munkát. A kiválasztás folyamatát egy elore elkészített követelmény specifikáció segítette, melyet részben az irodalomkutatás során, részben pedig az arhitektúra kialakításakor készítettem.

Miután minden szükséges funkció megvalósításához megtaláltam a legmegfelelobb alkatrészt, nekiláttam a kapcsolási rajzok elkészítésének a blokkvázlatok alapján. A megtervezett analóg áramkörök helyes muködését szimulációval ellenoriztem, majd elkészítettem a kártyák huzalozási rajzait. Az analóg áramkör deszka modelljén mérést végeztem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.