Booktera, java alapú könyvcserélő webalkalmazás, mobil kliensekkel

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink informatikai piacainak egy jelentős hányadát fedik le vékonykliens alkalmazások. A mobil szegmens megerősödése magával hozta az igényt ezen alkalmazások mobil kliensekkel való gyarapításához. Új és új technológiák, platformok, keretrendszerek jelennek meg; próbálnak minél nagyobb részesedést kiharapni a tortából. Egy szoftvermérnöknek tudnia kell alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz; alkalmasnak kell lennie új technológiák elsajátítására.

A diplomamunkám keretein belül ezért először .NET fejlesztőként Java vizekre evezek; saját tapasztalatom alapján mutatom be, milyen tipikus kihívássokkal, nehézségekkel találkozhat egy .NET fejlesztő a Java platformon történő elindulásakor. Egy meglévő (közösségi könyvcserélő) webalkalmazásból indulok ki, mely .NET alapú backend-del rendelkezik; a webfelülete pedig ASP.NET MVC 4 keretrendszerben íródott.

Először előkészítem az architektúrát más technológiákkal való interakcióra egy WCF réteg implementálásával, majd átültetem a webes felületet egy választott Java alapú keretrendszerre. A diplomamunkám első fele munkámnak ezt a részét mutatja be, különös tekintettel a .NET és a Java technológiák összehasonlítására.

A diplomamunkám második felében ismét új technológiák irányába fordulok; mobil klienseket is készítek ehhez a webalkalmazáshoz két népszerű platformon; ezek pedig a Windows Phone 8, és az Android 4.4 lesznek. Be fogom mutatni a kliens alkalmazások tervezésének folyamatát, a figyelembe vett UX szempontokat; valamint szintén össze fogom hasonlítani a fejlesztés menetét a két platformon.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.