Bővítménykezelő komponens modellellenőrző keretrendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Vörös András
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban az informatikai rendszerek világában egyre nagyobb teret kap a modellalapú szoftvertervezés és –fejlesztés, ezáltal a modellező, modellellenőrző eszközökkel szemben is egyre magasabbak az elvárások.

Ezen eszközök közé tartoznak a Petri-hálók, melyek a különböző konkurens, aszinkron, elosztott, párhuzamos, nemdeterminisztikus és/vagy sztochasztikus rendszerek modellezésére használatosak. Funkcionalitásuk a különböző kiterjesztések által (pl. színezés) tovább bővül.

A tanszéken fejlesztett PetriDotNet2 (PDN2) alkalmazás segítségével Petri-hálókat készíthetünk és szimulálhatunk. Az alkalmazás folyamatos fejlesztés alatt áll, és ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni a bővítmények, kiegészítések modularitását, szükségünk van egy bővítménykezelő komponensre is.

Dolgozatomban egy olyan komponenst terveztem és valósítottam meg, amely egységesíti a különböző bővítmények betöltését a PetriDotNet2 alkalmazásba. Jól átlátható és komfortos felületet ad a használni kívánt bővítmények összegyűjtésére, majd azokat egy katalógusba rendezi, amelyből a kiajánlott interfész segítségével könnyedén lekérdezhetjük a bővítmények adatait, és menedzselhetjük a betöltésüket. A katalógus feladata továbbá a bővítmények használatához szükséges kritériumok teljesülésének ellenőrzése a betöltés során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.