Budapesti menetrend alkalmazás készítése Windows Phone platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom témájaként egy olyan alkalmazást fejlesztettem, amely segíti a felhasználóját a mindennapi közlekedésében Budapest busz, metró, villamos, HÉV és hajó járatain. A modern okostelefonok elterjedésével az átlagos utazónak már a zsebében rendelkezésre áll elegendő számítási erőforrás ahhoz, hogy egy város teljes tömegközlekedési hálózatát el tudja érni, akár internetelérés nélkül is. Az alkalmazásom ezt a lehetőséget használja ki, hogy a használóját hasznos információkhoz jutassa, minél gyorsabban és átláthatóbban. A pillanatnyi körülményeken kívül (idő, földrajzi helyzet) képes figyelembe venni a felhasználó egyéni szokásait és igényeit. A cél egy olyan szintű mesterséges intelligencia megalkotása volt, amely minél nagyobb felhasználói elégedettséghez tud vezetni.

A program implementál egy hatékony útvonaltervező algoritmust, amely felhasználja az algoritmus elmélet és a mesterséges intelligencia tudományokat. Az alkalmazás képes két megálló közötti útvonaltervezésre néhány másodperc alatt, a felhasználónak alternatív útvonalakat is kínál, és ezeket térképen is meg tudja jeleníteni.

A megvalósított alkalmazás a Microsoft legújabb mobil operációs rendszerét használja, a Windows Phone 8-at, szolgáltatásainak széles körét igénybe veszi. Felhasználói felülete illeszkedik a Windows-os Metro stílushoz, letisztult könnyen érthető formákat használ az adatok megjelenítésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.