Burndown megvalósítása .NET alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szoftverfejlesztés területén kiemelt fontossággal bír, hogy – legyen szó több száz főt foglalkoztató multinacionális vállalatról, vagy akár kisebb fejlesztői csapatról – egy projekt végrehajtása jól megtervezett legyen, annak állapotáról rendszeres visszajelzést kapjanak a projektvezetők, ezzel is elősegítve a hatékony tervezést.

A projektek menedzselésére többféle eszköz is rendelkezésünkre áll. A fizetős alkalmazások mellett léteznek ingyenes, nyílt forráskódú alternatívák, mint a Redmine nevű, web alapú projektmenedzsment eszköz. A Redmine gazdag funkcionalitása mellett azonban egy fontos hiányossággal is rendelkezik: nem támogatja az agilis szoftverfejlesztés különböző módszertanaiban is alkalmazott burndown chart létrehozását, amely egy hatékony eszköz egy projekt előrehaladtának folyamatos követésére, ezzel segítve a projekt tervezését, az erőforrások ideális felhasználását.

Feladatom egy olyan kliens-szolgáltatás architektúrájú alkalmazás fejlesztése volt, amely a Redmine-nal együttműködve lehetővé teszi burndown chartok létrehozását az egyes projektekre vonatkozóan. Munkám során először megismerkedtem a burndown charthoz kapcsolódó elmélettel, majd magával a Redmine eszközzel.

Az fejlesztés során kiemelten figyeltem arra, hogy az alkalmazás architektúrája lehetővé tegye az egyes rétegeknek a többitől független továbbfejlesztését. A felhasználóbarát felület mellett fontos szerepet játszott a biztonság, az illetéktelen hozzáférések kiküszöbölése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.