Bútorgyártó vállalat rendelési folyamatainak megvalósítása IBM integrációs platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatomat az Intalion Kft.-nél készítettem el. A dolgozatom témája egy bútorgyártó vállalat rendelési folyamatainak megvalósítása IBM integrációs platformon.

Szükségesnek láttam, hogy a feladat megoldásához a gyakorlatban is meglátogassak egy bútorgyártó vállalatot, ezért felkerestem a soproni SWEDWOOD KFT.-t. A mestertervező segítségével betekinthettem a vállalat folyamataiba, a rendelések menetébe és főként az ezeket összekötő informatikai architektúrába.

Az Oracle adatbázist választottam az IBM-hez kapcsolódó külső rendszernek, ezzel szemléltetem, hogy az IBM hogyan tud együttdolgozni más gyártók szoftvereivel, milyen megoldásokat nyújt a kapcsolódáshoz. Az adatbázis táblái, a változók a feladat igényei szerinte lettek kialakítva.

A tervezés után az IBM Business Process Management segítségével elkezdtem a megvalósítást. A BPM V7.5 változat komponensével, a Process Designerrel megalkottam az ügyviteli folyamatot, az elágazásoknál használt feltételeket és a felhasználói felületeket. A funkciókat integrált szolgáltatásként valósítottam meg, majd az alkalmazást a Process Center tárba mentettem.

A másik összeállítási környezettel, az Integration Designerrel csatlakoztam a Process Centerhez és megnyitottam a folyamatot. Felépítettem egy adatbáziskapcsolatot az Oracle felé, a táblákból entitásokat generáltam, így már tudtam velük dolgozni. A projektben az adatbázissal együttműködve kifejlesztettem a megoldást.

Az alkalmazást az elkészítés után teszteltem, erre külön fejezetben tértem ki. Végül pedig összegeztem a tapasztalatokat, és leírtam az alkalmazás továbbfejlesztésére vonatkozó ötleteimet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.