C alapú hardver leíró nyelv vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Szántó Péter
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az utóbbi időben az egyes termékek piacra-kerülési idejével szemben támasztott követelmények miatt a fejlesztési idő jelentős csökkentése nagy prioritást kapott a műszaki/szórakoztató elektronikai eszközök területén.

Az FPGA alapú rendszerek hardverleíró nyelven történő programozása azonban nagyságrendekkel hosszabb időt vesz igénybe, mint ugyanazon algoritmus egy magasabb absztrakciós szinten ( pl. C/C++ nyelven) történő megvalósítása. Sajnos ezen C/C++ nyelvű leírásokból közvetlenül csak nagyon nehezen generálható megfelelő minőségű hardver. Ennek oka, hogy rendkívül nehéz egy alapvetően szekvenciális végrehajtást leíró kódból megfelelő minőségű, párhuzamosan működő hardver struktúrát kialakítani.

A diplomamunkám keretében azt vizsgálom, hogy a Mentor cég Catapult-C nevű termékének segítségével milyen minőségű hardver generálható egy komplex, C programozási nyelven megvalósított algoritmusból. Ehhez az Underbit cég MAD dekóderét használtam fel, mely képes mp3 tömörítésű állományok dekódolására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.