CAN kommunikációs interfész illesztése AutoSAR által specifikált középrétegbeli modulokhoz

OData támogatás
Konzulens:
Bányász Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az iparban használt korszerű beágyazott rendszerek szoftver-architektúrájának elengedhetetlen tulajdonsága az újrahasználhatóság és hordozhatóság. A minőségbiztosítás és üzembiztonság előírásainak eleget téve olyan komponensek fejlesztése a cél, melyek illesztése egyszerű és rugalmas megoldást biztosít a különböző fejlesztői csoportok által létrehozott alkalmazások együttműködésére.

A dolgozat célja bemutatni a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. szoftver-architektúrájának platform szintű moduljaihoz való illesztés lehetőségeit. Az illesztés tárgyát az AUTOSAR ajánlás alapján fejlesztett és tesztelt középrétegbeli modulok képezik, melyek célszerűen más autóipari résztvevők termékei. A dolgozat szempontjából fontos modulokat a Can Interface, Can State Manager és a Can Transport Layer képviseli, melyek alapvetően eltérő funkcionalitás kielégítését célozzák meg a közös CAN platform használatán keresztül. A feladat lényeges pontját képviseli e modulok alkalmazászintű megismerése a CAN szabvány követelményeit szem előtt tartva, az eltérő szoftverarchitektúrák közötti interfész szoftvertervének létrehozása, továbbá a végletekig optimalizált illetve az általánosított modulok együttműködésének megvalósítása és annak kielégítő igazolása rendszertesztek révén.

A megvalósítást dokumentáló fejezetek zárógondolataként az illesztő- és járulékos modulok erőforrásigénye a Knorr-Bremse platform szintű megoldásainak hasonló adataival kerül összehasonlításra. A feladat indokoltságát mutatja, hogy ezen egybevetés hiteles alapot biztosít a projekt szintű döntések meghozatalához az AUTOSAR ajánlás alapján kialakított komponensek támogatásáról.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.