CAN node kártya tervezése Formula Racing Versenyautóhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Stumpf Péter Pál
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Formula Student versenysorozat egy formaautó sorozat, melynek keretében egyetemista diákok mérhetik össze tudásukat egy hobbi versenyautó megtervezésében, megépítésében, és finanszírozásának biztosításában. A műegyetem diákjaiból szerveződött csapat, a BME Formula Racing Team (FRT) 2008 óta indul a sorozat versenyein, meggyőző eredményekkel.

Utóbbi években egyre nagyobb teret kapnak a belsőégésű autók mellett a hibrid illetve tisztán elektromos hajtású autók. Ennek megfelelően a Formula Student versenysorozatban is külön kategória az elektromos hajtású versenyautók.

A szakdolgozatom célja egy elektronikai egység megtervezése a BME Formula Racing Team 2017-es évadra épített elektromos hajtású versenyautójába.

A dolgozat első részében bemutatásra kerül a Formula Student versenysorozat, a BME FRT csapat és az FREC-007 autó koncepciója kiemelve az elektronikai rendszert, miután annak fejlesztésében veszek részt aktívan.

A dolgozat második része az általam tervezett CAN node kártya tervezéséről szól. Ebben a részben részletesen ismertetem az autóiparban széles körben alkalmazott CAN kommunikáció elméleti hátterét, kitérek arra, hogy miért vált szükségessé a CAN Node kártya megtervezése, bemutatom a tervezés során az FRT Elektronika csoportjánál használt tervezési filozófiát és az általam tervezett eszköz hardvertervezési lépéseit. Ezt követi a kártya hardver szintű funkcióinak mérése.

A dolgozatot a konklúzió és a jövőbeli tervek bemutatása zárja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.