CAN-FD demonstrátor AUTOSAR alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovácsházy Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A diplomadolgozat célja az autóiparban viszonylag újnak számító CAN-FD protokoll bemutatása, valamint hozzá egy driver implementálása. Az megvalósítás során az AUTOSAR specifikációk alapján kell eljárni, többek között szabványosított interfészek biztosítása céljából. A választás azért esett a CAN-FD protokollra, mert az elkövetkezendő évekre tekintve egy nagy eséllyel népszerű protokollról van szó, amely sok helyen akár a standard CAN kommunikációs formát is kiválthatja majd.

A protokollt 2012 első negyedévében mutatták be, így sokak számára még nem teljesen ismert minden részlete. A diplomadolgozat első része a protokoll bemutatásáról szól nagy vonalakban, majd ezután a hardveres vonatkozásai következnek. Így, a protokoll kontroller ismertetésén keresztül betekintést nyerhetünk az implementációhoz szükséges elméleti háttérbe is.

A dolgozat egy következő lényeges része az AUTOSAR ismertetése, főként a kommunikációs stack "CAN Driver" és a "CAN Interface" moduljait érintve.

A hardverek és a kapcsolódó AUTOSAR dokumentációk egy része még fejlesztés alatt van, így a protokoll nagyobb volumenű elterjedése a következő évekre becsülhető.

A diplomadolgozat végső célja egy CAN-FD driver implementálása egy CAN-FD képes mikrokontrollerre, a protokoll működésének demonstrálása céljából. Mindezt a szabványosított AUTOSAR leírásokat figyelembe véve.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.