CMS alapú nagyvállalati raktározási keretrendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Csaba
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A logisztikai láncban a raktározás köti össze az egyes lépéseket, a termeléstől a kiszállításig, lehetőséget teremt a termelés és a felhasználás térbeli és időbeli különbségeinek kiegyenlítésére. A raktározás rengeteg adminisztrációval jár, melyek kezelése informatikai szempontból megfeleltethető egy tartalomkezelő rendszernek.

Dolgozatomban egy raktározási keretrendszer tervének kidolgozását mutatom be, melynek célja a raktározási folyamatok és adminisztráció segítése, könnyebbé tétele. Az új rendszer megalkotása előtt bemutatásra kerül néhány meglévő raktározási keretrendszer.

Az új rendszer képes tetszőleges áru adminisztrálására, támogatja a raktározási folyamatokat, mint beérkezett áruk azonosítása, raktárhely kijelölése, betárolás, komissiózás, kiszállítás.

Fontos szempont volt, hogy a rendszer könnyen használható legyen, kezeléséhez ne legyen szükséges mély informatikai, vagy logisztikai ismeretekre. Ehhez egy könnyen átlátható felhasználói felületet, illetve logisztikai folyamatokat automatizáltan elvégző üzleti logikát kellett tervezni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.