CO2 lézeres forrasztási folyamat optimalizálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Gordon Péter Róbert
Elektronikai Technológia Tanszék

A szelektív forrasztási technológiák legfejlődőképesebb részterülete a lézeres forrasztás. Előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően precíz, pontos forrasztások végezhetők a lézeres berendezésekkel. Azt vizsgáltam, hogy létrehozhatók-e forrasztott kötések olyan lézeres munkaállomás segítségével, amelyet nem forrasztási feladatra terveztek.

Szakdolgozatomban a BME Elektronikai Technológia Tanszéken található SYNRAD 48-2W típusú CO2-lézerrel melf tokozású diódákat forrasztottam be egy erre a célra tervezett panelre. Kidolgoztam egy minősítő szempontrendszert, amely a forrasztott kötések keresztcsiszolati képeinek optikai mikroszkópos vizsgálatán és letolási erőmérő tesztjén alapul. A jó minőségű kötésekkel szemben támasztott elvárásom volt a forraszanyag teljes megömlése, valamint, hogy a betáplált hő hatására ne károsodjon a forrasztás környezete.

A forrasztásokat defókuszált lézernyalábbal végeztem, a fókuszfolt átmérője közel akkora volt, mint a forrasztási felület átmérője. A kísérletek során meghatároztam a forrasztott kötés létrejöttéhez szükséges energia nagyságát, az előmelegítés és a forrasztás idejét. A forrasztási folyamat technológiai ablaka elég szűk. A felvitt forraszpaszta teljes megömlesztéséhez az adott elrendezésben 180 J energia kellett. 165 J energiával nem sikerült megolvasztani a teljes pasztamennyiséget, 195 J közölt energia viszont a forrasztott kötés létrejöttén kívül az alkatrész környezetének megégését is eredményezte. Az eredmények alapján a 7,2 W teljesítményen 10 s ideig előmelegített és 15 s ideig forrasztott kötés bizonyult a legjobbnak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.