CRM rendszer fejlesztése mikrovállalatok részére Java EE platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomaterv célkitűzése egy kis- és mikrovállalatok számára ideális CRM (Customer Relationship Management - ügyfélkapcsolat-kezelő) rendszer specifikálása, tervezése és implementálása. Ezen cégek azonban jóval kisebb költségvetéssel rendelkeznek, így nem engedhetik meg maguknak a nagyvállalatok számára forgalmazott költséges megoldásokat, valamint ki sem használnák azokat. Számukra elegendő egy egyszerűbb és olcsóbb, de jól személyre szabható megoldás is.

A dolgozat bemutatja a CRM fogalmát, annak gazdasági és informatikai definiálását. Kitér a főbb funkciókra, a bevezetés előnyeire, illetve az értékesítés lehetőségeire. Ezt követően bemutat két, már elkészült alkalmazást, és ismerteti az ebből nyert tapasztalatokat. A specifikációban részletezésre kerül az adatbázis felépítése, a konfigurálható attribútumok és folyamatok kezelése, valamint az alkalmazás által támogatott funkciók.

Ezután a megvalósítás részletezése következik, röviden bemutatva a választott technológiákat és a fejlesztői környezetet, majd rétegenként ismertetve a tervezés és implementálás folyamatát. Betekintést ad az érdekesebb megoldásokba, példakóddal szemléltetve azokat. Végül az egy éves munka összegzése, és a lehetséges továbbfejlesztési irányok zárják a dolgozatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.