Célravezető agilis módszerek és támogató rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Lengyel László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elmúlt évtizedekben egyre több vállalat alkalmazza az agilis módszertant vagy annak különféle elemeit szoftverfejlesztési és más mérnöki projektekben. Számos agilis szoftverfejlesztési módszer és eszköz áll rendelkezésünkre. A célravezető módszert és kapcsolódó eszközöket a projekt jellemzői alapján tudjuk a legjobban kiválasztani.

A dolgozatban bemutatásra kerülnek a leggyakrabban alkalmazott agilis módszerek és eszközök, valamint – a döntés meghozatalát segítő - néhány szoftverprojekt jellemző tulajdonsága. Majd a jellemző tulajdonságok fényében, különféle kalkulációkkal kerül meghatározásra, hogy adott projektjellemzők mellett, mekkora sikerességgel alkalmazhatóak az egyes módszerek.

Egy alkalmazás kerül kifejlesztésre melynek, segítségével a projektjellemzők konkrét értékeinek megadása után a felhasználó láthatja az egyes agilis módszerek alkalmazhatóságának valószínűségét, mely egyben egy összehasonlítást ad arról, hogy ezek közül melyik hoz várhatóan nagyobb sikert a projekt során.

A hallgató feladatai:

• Ismerje meg és mutassa be a gyakran alkalmazott agilis módszertanokat és technikákat!

• Készítsen kalkulációs szabályokat (támogató képleteket), melyekkel számszerűsíthetően megadható az egyes módszertanok alkalmazhatósága adott projektjellemzők mellett!

• Tervezzen meg és készítsen el a kidolgozott irányhoz tartozó támogató alkalmazást!

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.