Contactless CAN / J1708 tesztelő berendezés készítése

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A modern gépjárművek buszrendszerén számos olyan információ kerül továbbításra, amire különböző felhasználó oldali elektronikai rendszereknek szüksége lehet. Ilyen rendszerek például a fekete dobozok, a flotta menedzsment rendszerek és a digitális tachográfok.

A gyártó általában potenciális veszélyforrásként tekint a jármű buszhoz galvanikusan kapcsolódó, utólagosan beszerelt elektronikai berendezésekre, mivel azok a jármű megbízhatóságát kockáztatják. Emiatt nagy szükség van a jármű buszon lévő információ érintkezésmentes, vagyis galvanikus izolált úton történő megszerzésére.

A szakdolgozat témája egy olyan tesztelő berendezés elkészítése, amely meghatározott típusú érintkezésmentes jelolvasók gyártás utáni tesztelését valósítja meg.

A szakdolgozat első részében ismertetésre kerülnek azok a kommunikációs protokollok, amelyeket a tesztelendő termékek használnak. Ezután bemutatásra kerülnek azok az érintkezésmentes jelolvasók, amelyeknek funkcionális tesztjeit és elektromos paramétereinek ellenőrzését el kell végeznie a tesztelő berendezésnek.

A következő részben a tesztelő berendezés specifikálása történik, majd részletes bemutatásra kerül a specifikáció alapján elkészített hardver terv. Ezután az eszközön futó szoftver ismertetése következik.

A szakdolgozat utolsó része az elkészült áramkör felélesztését és működősének ellenőrzését tárgyalja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.