Crossplatform megoldások hatékonyságának vizsgálata esettanulmányon keresztül

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szoftverfejlesztés során gyakran felmerülő kérdés az újabb platformok támogatása. A mobil operációs rendszerek piacán is jelen van ez a probléma. Számos crossplatform megoldás létezik, amivel már az alkalmazásfejlesztés legelejétől több platformra fejleszthetünk. Ezen megoldások teljesítményben, támogatottságban és felhasználói élményben gyakran a natív alkalmazások mögött helyezkednek el. Viszont az újabb technológiák alkalmazása lehetőséget biztosít arra, hogy ezekre a megoldásokra is valós alternatívaként tekinthessünk.

E dokumentum, egy általános áttekintést ad a létező hibrid és natív megjelenést alkalmazó megvalósításokról. A hibrid megoldásokra jellemző technológiákat áttekinti, majd egy ezekre a technológiákra épülő alkalmazás elkészítésével bemutatja a fejlesztés folyamatának érdekesebb részeit. Az elkészült alkalmazás bemutatására is sor kerül, mely képes felvenni a versenyt a natív megoldásokkal, de láthatóak hiányosságai. A fejlesztés során felmerülő megoldások nem mindig egyértelműek, gyakran szükséges megkerülnünk egyes problémákat a megvalósítás érdekében.

Az hibrid technológiák bizonyos esetekben kiválthatják a natív alkalmazások elkészítését, használatukkal pedig erős webfejlesztési tudást szerezhetünk, melyeket az informatika más területein is hasznos tudást biztosítanak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.