Crowdsourcing alapú tömegközlekedési alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Lajtha András Balázs
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban az emberek jelentős része jut arra a következtetésre, hogy az emelkedő olajárak, növekvő környezetszennyezés, hosszas parkolóhely keresés és dugóban eltöltött idő remek alternatívája lehet a tömegközlekedés, esetleg kerékpár használata.

Ennek a remek tendenciának egy nagy hátráltató eleme a szegényes elérhető információ a különböző vonalakról, járatokról nem csak a kis és közepes méretű városokban, de városok közötti közlekedés esetén is.

Ideális esetben a közlekedő számára minden pillanatban elérhetőek lennének a közelben található utazási lehetőségek, és azon információk, mikor és hova juthat el éppen aktuális helyzetéből.

Erre kíván megoldást nyújtani a TrafficInfo alkalmazás, amely elsősorban Budapest statikus menetrendjéből kiindulva szolgáltat járatinformációkat a felhasználóinak helyzetük függvényében, másodsorban lehetőséget teremt a felhasználó tevékenysége és közlekedési szokásai alapján, későbbiekben akár aktív bevonásával, kérdezésével történő új menetrend információk gyűjtésére, új menetrendek létrehozására, Android platformon.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.