Családi ház fűtésrendszerének automatizálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Varjasi István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre inkább elterjedtek és különböző megoldásokat biztosítanak fűtés- és melegvíz-ellátás vezérléséért felelős technológiák.

Diplomám első felében elemzem miért is helyez nagy hangsúlyt manapság a fűtések és magára a ház automatizálására a piac. Majd bemutatok két elterjedt megvalósítási módszert, mely csak beavatkozás helyében különbözik, mégis más-más eredmény érhető el velük. Megvizsgálom a két rendszer előnyeit és hátrányait. A megállapításokra építve javaslok egy funkcióiban gazdagabb, így igényekhez alkalmazkodóbb megvalósítást.

A rá következő pontban a javasolt rendszerre tett elvárásokat írom le, beleértve mind a tervezői, mind a felhasználói oldalt. A dolgozat további részében a javasolt rendszer bázisául szolgáló eszközök megtervezésére és megvalósítására térek ki. Ezen belül első lépésben meghatározom a tervezendő rendszer paramétereit, általa szabályozandó körök típusait. A kiválasztott típusokat egy elméleti pontban összefoglalom és megvizsgálom milyen típusú kontroll szükséges hozzájuk. Mindezeket követően a meg-tervezett fűtést szabályozó rendszer megvalósítási lépéseit írom le, külön szedve a hardver és szoftver kivitelezést.

A diplomamunka utolsó pontjaiban leírom a megvalósítás során szerzett tapasztalataimat, összegzem a megvalósított rendszer és legvégül kitérek a bővítési lehetőségekre is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.